Har du tips om händelser i Landskrona, skicka dom gärna till:
antligenmandag@telia.com

Från och med 2 februari visas Botanical av Mårten Nilsson.
Botanical av Mårten Nilsson
Visas 2 februari - 24 mars 2019
Mårten Nilsson visar tre olika projekt på Landskrona Konsthall, ”Spaced light ground”, ”Thorns” och ”Botanical”. Spaced light ground är gjord av virkade/knypplade dukar inköpta på loppisar ur vilka delar har klippts ut och färgats i akrylfärg och sedan gjorts till organiska installationer.
Thorns är törnkvistar tillverkade av brunt omslagspapper. Den finns i två versioner, en målad i Paynes grey och en omålad. 
Botanical är ett helt nytt verk gjort för just denna utställningen. Den är gjord av utklippta pappersremsor som sprutmålats i en umbra färg. Blommorna är gjorda av rispapper.
Mårten vill att installationerna ska få breda ut sig i en öppen miljö och föra en dialog med naturen utanför konsthallen.

Konsthallen , Slottsgatan, Citadellområdet, Landskrona
Konsthallen har endast öppet under uställningstideen(om inget annat
anges)

Öppet: Tisdag-söndag 12.00-17.00
0418-47 31 15


Se mig i ögonen – bilder av Nina Hemmingsson
 Datum: 2019-01-01, 12:00 - 17:00
 Plats: Landskrona museum
 25 november – 31 mars 2019 visas utställningen Se mig i ögonen på Landskrona museum. Nina Hemmingsson är konstnär och serietecknare. Hon är utbildad vid Konstakademin i Trondheim och har gett ut ett tio-tal serieböcker och en diktsamling. Mest känd är nog Hemmingsson för sina s. k. enrutingar.

 

Väckarklocka
 Datum: 2019-03-20, 19:00 - 21:00
 Plats: Landskrona teater
 
”Om en rösträttskämpe från nittonhundratalet kom på besök i vår samtid, vad skulle du då vilja berätta för henne?” I föreställningen Väckarklocka ger sig vår Elin ut i Sverige med sin väckarklocka, sina näsdukar, tårtor och ballonger, på jakt efter de frågeställningar som väcker oss i dag.


”Ett urtaget hjärta” med 123 Schtunk
 Datum: 2019-04-26, 19:00 - 21:00
 Plats: Landskrona teater
 
De tre clownerna i 123 Schtunk är tillbaka med en föreställning om Strindberg. Bland annat… Får det plats fler genier än ett i en kärleksrelation? Eller måste något av dem stiga åt sidan? Följ med på en sprakande, genialisk och äktenskaplig resa tillsammans Siri von Essen, Frida Uhl, Harriet Boss...
 för att fö

Kan någon berätta vad vitsen med dess trappsteg?
I mörker , lätt att bryta ett ben eller två.